miércoles, 6 de junio de 2012

LA CONVIÈNCIA AL AULA I EN EL NOSTRE DIA A DIA : " RESPECTEM-NOS UNS ALS ALTRES CAP SOM IGUAL"





    
                            http://youtu.be/u5651tdwyXo



A partir de la visualització d’aquest vídeo podem comentar alguns aspectes que s’engloben en la nostre societat i per tant en el món de l’escola  i que molts cops es realitzen sense ser plenament conscients de la nostre actitud i comportament enfront els altres.

D’aquesta manera podem veure que se’ns presenten conceptes com la discriminació per el fet de ser diferent, les burles, humiliació, marginació i critica en quant a una persona en aquest cas un ocell que es diferent als altres. També veiem una mala conducta de dos ocellets i veiem que els altres la segueixen la seva actitud pensant que allò que ells fan esta be i pensant que resulta molt graciós sense tenir en compte el que estan fent, es a dir, sense posar-se en al lloc d’aquell altre ocellet. Això tot i parèixer que no te un transfons o un significat es el que estem vivint en la nostra societat dia a dia, ja que la discussió entre els dos ocellets en el principi es veu com es barallen per estar en un mateix lloc i no saber compartir, llavors la discussió comença amb l’altre company per que sense voler discutint en l’altre company l’han espitjat. I així un encadenat de conflictes doiuts que molts cops no sorgirien si abans d’actuar penséssim en allò que volem fer i planifiquéssim com fer-ho es a dir reflexionéssim i ens demanéssim a nosaltres mateixos, abans de acusar o tractar a una persona d’una manera o un altra.
 



Per tant a partir d’aquest vídeo tant amb infants com amb adults des del meu punt de vista es poden treballar molts aspectes com poden ser, la importància de la comunicació i el dialogar, el respecte, l’empatia, el saber fer, estar i escoltar... es a dir, treballar tota la problemàtica social i aprofitar per treballar els valors que actualment en la nostra societat i  també així poder integrar el tema de l’educació inclusiva. D’aquesta manera aprofitar en el temps que estan a l’aula per ensenyar-los aquest valors que des de casa no es treballen , a partir del bon exemple i el treball constant. I donant la màxima font de recursos i intentant cobrir la seves necessitats tot i això sense ficar-nos mes enllà del que podem, es a dir també conèixer els nostres límits d’actuació tot i que molts cops davant segons quins tipus d’actuacions ens agradaria anar més enllà. I no pot ser així ja que podem acabar perjudicats nosaltres d’una manera negativa, amb això no vull dir que no ens hem d’ocupar d’allò que creiem que hem de fer i no involucrar-nos si veiem una mala actuació o comportament. Sinó tot el contrari sempre intentar ajudar i de la millor forma possible però coneixent els nostres límits i respectant a l’altre, ja que molts cops sortirem per judicats per el fet que es poden sentir cohesionats. Per tant i com a conclusió podem dir que en aquest vídeo veiem certes actituds que es poden plasmar al dia a dia i que nosaltres com a ciutadans, futurs mestres... hem d’intentar evitar i treballar per a la seva millora, sempre partint d’una conscienciació pròpia. Intentant així ajudar i compartir tot allò que puguem. I evitar males conductes com el riures-sen d’altres persones per ser diferents, ja sigui per ser d’una altre cultura, altres comportaments i creences etc. I aprofitar per conscienciar-nos nosaltres mateixos. I per valorar la importància de la comunicació.
Es a dir, reflexionar a partir d’allò que hem pogut veure sobre l’actitud que creiem que tindríem i millorar a partir de nosaltres mateixos però poder anar mes enllà tot i que no sigui una tasca fàcil ja que molts cops el fent de la societat i el que diran ens pugui cohibir i no actuar com ho feries. Per tant conscienciar-nos a nosaltres mateixos i demanar-nos sempre el perquè de les coses i intentar trobar solucions, complint així els nostres objectius i reptes en tots els àmbits.




1 comentario:

  1. Me sap molt de greu però no he pogut canviar el format. I duc molt de temps intentant-ho canviar.

    ResponderEliminar